Toolbar
Wednesday, 10 September 2014 00:00

Full Course A, B, C

Written by 
Rate this item
(2 votes)
Full Course Full Course

P.M.T.P FULL COURSE
Ενσωματωμένη εικόνα 3
P.M.T.P FULL COURSE
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

 

“Δημιουργήσαμε μια  ολοκληρωμένη και αυτόνομη σχολή για το musical στην Ελλάδα, που μέσα από ένα πρόγραμμα καθημερινής εξάσκησης των μαθητών, να τους διασφαλίζει μια άρτια εκπαίδευση σε όλο το φάσμα των πολλαπλών ιδιοτήτων ενός «musical performer».-   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στη σχολή και να συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση.” 

Σία Κοσκινά.

FULL TIME COURSE-LEVEL 1, 2 & 3

Η εκπαίδευση του musical performer  απαιτεί  τρία χρόνια σπουδών  που διαιρούνται σε 6 ΕΞΑΜΗΝΑ, τα οποία  αποτελούν το λεγόμενο “FULL TIME COURSE”(Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο και τα εξάμηνα που παραλήφθηκαν ή τα θεωρητικά μαθήματα που δεν παρακολουθήθηκαν, συμπληρώνονται κατά τη διάρκεια των σπουδών στη σχολή). Τα μαθήματα παρέχονται σε οργανωμένα τμήματα 3 ταχυτήτων-

Η διδακτική ώρα διαρκεί 45’ λεπτά-Η καθημερινή απασχόληση του μαθητή διαρκεί από 6-8 ώρες την ημέρα-

Ο βαθμός δυσκολίας  ανεβαίνει ανά έτος.

****Η P.M.T.P. είναι μια ολοκληρωμένη σχολή που έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθείται με συνέπεια και υπευθυνότητα. Η μέθοδος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αδιάλειπτη προσέλευση των μαθητών, μια που για να πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, απαιτείται συστηματική σπουδή και παρακολούθηση,  κάτι που η P.M.T.P. διασφαλίζει χάρη στο σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας σε όλα τα μαθήματα, κάνοντας πράξη τη θεωρία και δίνοντας συνεχή κίνητρα ενδιαφέροντος στους μαθητές.

**Από τη σχολή P.M.T.P παρέχονται πτυχία και διπλώματα ισότιμα των ξένων σχολών  (Ευρώπη & Αμερική)

στις αντίστοιχες ειδικότητες.

ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

ΧΟΡΟΣ :ΜΠΑΛΕΤΟ,COMMERCIAL JAZZ, FOSSE STYLE DANCING, CONTEMPORARY DANCE, STREET DANCE, ΚΛΑΚΕΤΕΣ (TAP), PARTNERING

ΤΡΑΓΟΥΔΙ : ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ, ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΧΟΡΩΔΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΘΕΩΡΙΑ, ΣΟΛΦΕΖ, ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑΣ

YΠOKΡITIKH: ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ, ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ,ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ, SPEECH & DRAMA

MUSICAL THEATRE PERFORMANCE: ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΝΟΥ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, CABARET TECHNIQUE, ΟΠΕΡΕΤΑ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ROCK OPERA

GUEST TEACHINGS(Προσφέρονται από καλεσμένους καθηγητές σε τακτά χρονικά διαστήματα)

ONE YEAR COURSEΤΜΗΜΑΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ -  LEVEL 3 

Απευθύνεται σε επαγγελματίες  ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές που έχουν κατακτήσει ήδη ένα επίπεδο σπουδών στις παραπάνω ειδικότητες και επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδίκευση ως ερμηνευτές παραστατικών τεχνών( Musical Theatre Performers). Η εκπαίδευση διαρκεί ένα χρόνο( 2 εξάμηνα), καθώς ο σπουδαστής εντάσσεται στο level 3 του τμήματος FULL TIME COURSE. 

PRE-FULL COURSE –ΤΜΗΜΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εισαχθούν στο FULL TIME COURSE(τμήμα επαγγελματικής κατάρτισης) δεν έχουν όμως κατακτήσει ακόμα ένα βασικό επίπεδο στο χορό και το τραγούδι που θα τους επιτρέψει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τριετούς φοίτησης. Έτσι λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν για ένα εξάμηνο ή χρόνο (ανάλογα με τις ικανότητες και τις επιδόσεις τους) ένα εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας, το λεγόμενο «PRE-FULL COURSE» και στη συνέχεια να ενταχθούν κανονικά στο FULL COURSE ξεκινώντας τη φοίτησή τους από το πρώτο εξάμηνο σπουδών (FULL A’/ TERM A’- LEVEL 1).

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Όλοι οι καθηγητές που διδάσκουν στη σχολή της pmtp έχουν εκπαιδευτεί σε καταξιωμένες σχολές του εξωτερικού κι έχουν διαπρέψει στις ξένες κι ελληνικές σκηνές. Οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία performers.

P.M.T.P.FULL COURSE TEACHERS:

ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ- Musical Theater Performance, Improvisation, Breathing, Singing,

 

Voice Anatomy, History of American & European Musical Theater

 

CHUCK FOSTER- Musical Theater Jazz

 

ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ- Street Jazz

 

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-Dance Stretch, Contemporary

 

ΑΡΕΤΗ ΠΑΛΟΥΚΗ-Ballet

 

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ -Singing

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ-Acting

 

ΜΙΡΚΑ ΚΡΕΣΤΕΝΙΤΗ-Drama & Improvisation

 

JOHN KAFENTZIS- Speech & Drama in English

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- History of Greek Musical Theater

 

ΣΑΒΒΑΣ ΡΑΚΙΝΤΖΑΚΗΣ- Musical Ensemble & Music Theory

 

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ-Costume

 

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ-Tap dancing

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ-Acting on Camera

 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ-Acting The Song  

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 

FULL TIME COURSE ή ONE YEAR COURSE 

 • Στις εισαγωγικές εξετάσεις οι σπουδαστές  θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα , που θα προμηθευτούν είτε από τη γραμματεία της σχολής, είτε ηλεκτρονικά.

 • Η εξέταση γίνεται ιδιωτικά- με προσωπικό ραντεβού για τον κάθε υποψήφιο- χωρίς θεατές, παρά μόνο με την επιτροπή καθηγητών που εξετάζει την ημέρα εκείνη.

 • Δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία για τη διαδικασία της ακρόασης (παρά μόνο για τα τραγούδια), έτσι ώστε η επιτροπή να διακρίνει το ταλέντο και την αντιληπτική ικανότητα του μελλοντικού σπουδαστή.

 • Οι εξεταζόμενοι θα κριθούν σύμφωνα με τη  βαθμολογία που θα αποδώσουν εξειδικευμένοι καθηγητές από την κάθε ειδικότητα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιδόσεις τους στο  Χορό και το Τραγούδι .

 • Την ημέρα των εξετάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα εξεταστούν σε δύο τραγούδια (ξένα ή ελληνικά)- ένα up tempo & μια μπαλάντα (από το θέατρο ή τον κινηματογράφο)  που θα έχουν οι ίδιοι επιλέξει-φέρνοντας την παρτιτούρα, το καραόκε ή ερμηνεύοντας το τραγούδι a capella- ενώ θα δοκιμαστούν και σε ειδικές φωνητικές ασκήσεις που θα τους δοθούν.

 •  Ακόμη, θα εξεταστούν στην ανάγνωση ενός θεατρικού  κειμένου  που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή.

 • Τέλος, θα κληθούν να  διεκπεραιώσουν μια  μικρή χορογραφία, που θα τους δοθεί επίσης εκείνη τη στιγμή, προκειμένου να διαπιστωθούν η ικανότητα, η εμπειρία,  η ευλυγισία, η μουσικότητα και η αντίληψή τους.

 

Read 10178 times Last modified on Monday, 24 July 2017 15:55
P.M.T.P. School

P.M.T.P method by Sia Koskina, κατοχυρωμένη μέθοδος διδασκαλίας για την ολοκληρωμένη εκμάθηση του μιούζικαλ.  

Website: www.pmtpmethod.gr
Login to post comments

School of P.M.T.P. method

by Sia Koskina

A little about me

Sample Image H Σία Κοσκινά, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έκανε τριετείς σπουδές στο Λονδίνο, βραβευμένη με υποτροφία στη Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών «URDANG ACADEMY OF PERFORMING ARTS» στο West End, με μαθήματα επάνω στο χορό, .Διαβάστε περισσότερα

Get in Touch

Θα μας βρείτε εδώ:

 • Στείλτε μας email:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για τα σεμινάρια) ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για τη σχολή).
 • Τηλεφωνήστε μας:
  210 2712718 , 690 60 62 038
 • Που βρισκόμαστε:
  Κηφισιάς 28, Ν. Ηράκλειο Αθήνα Τ.Κ. 141 21 Ελλάδα

P.M.T.P. Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα της σχολής.

Not Enough. Want to stay informed? Follow me now...