Toolbar
Thursday, 17 October 2013 18:22

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Written by 
Rate this item
(0 votes)

FAQ-ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

 • Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί κανείς για να εισαχθεί στη σχολή της P.M.T.P method;

      Πρέπει να περάσει από ακρόαση;

Για να εισαχθεί κανείς στο FULL COURSE (τμήμα επαγγελματικής κατάρτισης) θα πρέπει να έχει κατακτήσει ένα βασικό επίπεδο στο χορό και να έχει μια σωστή φωνή. Σε περίπτωση που δεν ισχύουν τα παραπάνω ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει για ένα εξάμηνο ή χρόνο(ανάλογα με τις ικανότητες και τις επιδόσεις του) ένα εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας, το λεγόμενο PRE-FULL COURSE και στη συνέχεια να ενταχθεί κανονικά στο FULL COURSE, ξεκινώντας τη φοίτησή του από το πρώτο εξάμηνο FULL A’/ TERM A’- LEVEL 1.

 • Η διαδικασία της εισαγωγικής εξέτασης  λοιπόν, είναι απαραίτητη για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο τμήμα επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς η φοίτηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική και θα πρέπει να διαθέτει κανείς ένα βασικό επίπεδο ικανοτήτων για να μπορέσει να αντεπεξέλθει  Η διάρκεια της εξέτασης είναι 20’-30’όπου διαπιστώνεται η ικανότητα, το ταλέντο, οι αντίληψη και η προοπτική του εξεταζόμενου.
 • Αλλά και όσοι επιλέγουν το FREE COURSE/τμήμα ελευθέρων σπουδών είναι χρήσιμο (χωρίς να είναι υποχρεωτικό) να περάσουν από ακρόαση, ώστε να τους κατευθύνει η κ. Κοσκινά να επιλέξουν το πακέτο σπουδών που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες και τις ικανότητές τους.
 • Μπορεί να εισαχθεί κανείς στη σχολή στη μέση της χρονιάς;

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται δεύτερος κύκλος εισαγωγικών εξετάσεων και ακροάσεων περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου. Αν λοιπόν ο ενδιαφερόμενος πληροί τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο FULL COURSE μπορεί να ξεκινήσει στη μέση του έτους με το Β’ εξάμηνο σπουδών(FULL COURSE /TERM B’). Έτσι αποφοιτεί τον Φεβρουάριο, του τρίτου έτους φοίτησης, ενώ το δίπλωμά του, του απονέμεται τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς μαζί με των υπόλοιπων σπουδαστών.

 • Ποιες είναι οι ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων; Πόσες ώρες θα πρέπει να βρίσκεται κανείς στη σχολή αν έχει επιλέξει το πρόγραμμα τριετούς φοίτησης; Ειναι εφικτό να το παρακολουθήσει κανείς εάν εργάζεται παράλληλα;

Η καθημερινή απασχόληση του μαθητή διαρκεί από 6-8 ώρες την ημέρα από τις 10.00 το πρωί με ώρα προσέλευσης 9:30 και λήξη 18:00 το απόγευμα Δευτέρα με Παρασκευή, όπως ακριβώς συνηθίζεται και στο εξωτερικό. Στην περίπτωση που κάποιος εργάζεται τα πρωινά και λόγω αυτού χάνει κάποια μαθήματα, η σχολή του παρέχει τη δυνατότητα να τα αναπληρώνει τις απογευματινές ώρες, μαζί με τα τμήματα του FREE COURSE.

 • Ποια είναι τα δίδακτρα για τη φοίτηση στη σχολή  και κάθε πότε καταβάλλονται;

Για τον τιμοκατάλογο των σπουδαστικών πακέτων θα παρακαλούσαμε να απευθυνθείτε στη γραμματεία της σχολής. Όσον αφορά τώρα το FULL COURSE (πρόγραμμα τριετούς φοίτησης), αν και ο βαθμός δυσκολίας και οι ώρες αυξάνονται ανά έτος, αναλογικά θα έπρεπε να ανεβαίνει και το κόστος φοίτησης. Όμως φέτος καταργώντας το ποσό της εγγραφής, αφήσαμε το κόστος ίδιο σε όλα τα έτη φοίτησης, ώστε να διευκολύνουμε τους σπουδαστές μας και τις οικογένειές τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά στον καιρό κρίσης που διανύουμε. Επιπλέον, στην διάρκεια του έτους καταβάλλονται εξέταστρα, έτσι ώστε να γίνει εφικτή η  διεξαγωγή των εξετάσεων του Φεβρουαρίου (στη σχολή με παραδοσιακό ακαδημαϊκό τρόπο) και του Ιουνίου (σε επαγγελματικό θέατρο με συνθήκες παράστασης)

 Για το FREE COURSE -απογευματινές ώρες- το οικονομικό πακέτο σπουδών είναι διαφορετικό για τον κάθε σπουδαστή και υπολογίζεται με βάση την επιλογή των μαθημάτων του. Εδω να ενημερώσουμε, οτι όσα περισσότερα μαθήματα επιλέξει, τόσο φθηνότερα "αγοράζει" την διδακτική του ώρα. Τα δίδακτρα καταβάλλονται κάθε μήνα, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο.

 • Το πτυχίο που παρέχει η σχολή είναι αναγνωρισμένο από το κράτος;

Από τη σχολή της P.M.T.P παρέχονται πτυχία και διπλώματα ισότιμα των ξένων σχολών  (Ευρώπη & Αμερική) στις αντίστοιχες ειδικότητες, καθώς το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής είναι βασισμένο στα πρότυπα των σχολών του εξωτερικού. Η μέθοδος p.m.t.p (Professional Musical Theatre Performance) είναι νομικά κατοχυρωμένη, με αριθμό κατοχύρωσης 5026/2007. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της τριετούς φοίτησης, ο σπουδαστής είναι πλέον επαγγελματίας τραγουδιστής, χορευτής και ηθοποιός, εξασκώντας τις τρεις αυτές ειδικότητες μαζί ή ξεχωριστά.

  Το δίπλωμα  που παρέχει η σχολή, όπως και τα αντίστοιχα από τις σχολές του εξωτερικού δεν αναγνωρίζονται από το κράτος, καθώς δεν είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα η ειδικότητα του ερμηνευτή παραστατικών τεχνών, μια που το musical τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ακμάζει στη χώρα μας. Η κ.Κοσκινά έχει ξεκινήσει ήδη όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την αναγνώριση και την κατοχύρωση της ειδικότητας αυτής στην Ελλάδα.

 

Για οποιαδήποτε άλλη απορία, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη γραμματεία της σχολής (Τηλ.210 271 2718).

 

Read 5967 times Last modified on Monday, 05 May 2014 07:34
P.M.T.P. School

P.M.T.P method by Sia Koskina, κατοχυρωμένη μέθοδος διδασκαλίας για την ολοκληρωμένη εκμάθηση του μιούζικαλ.  

Website: www.pmtpmethod.gr
Login to post comments

School of P.M.T.P. method

by Sia Koskina

A little about me

Sample Image H Σία Κοσκινά, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έκανε τριετείς σπουδές στο Λονδίνο, βραβευμένη με υποτροφία στη Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών «URDANG ACADEMY OF PERFORMING ARTS» στο West End, με μαθήματα επάνω στο χορό, .Διαβάστε περισσότερα

Get in Touch

Θα μας βρείτε εδώ:

 • Στείλτε μας email:
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για τα σεμινάρια) ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για τη σχολή).
 • Τηλεφωνήστε μας:
  210 2712718 , 690 60 62 038
 • Που βρισκόμαστε:
  Κηφισιάς 28, Ν. Ηράκλειο Αθήνα Τ.Κ. 141 21 Ελλάδα

P.M.T.P. Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα της σχολής.

Not Enough. Want to stay informed? Follow me now...